onsdag den 16. januar 2013

Madspild

Madspild

Madspild koster danske husholdninger 16 milliarder kroner om året. En gennemsnitlig dansk familie på 2 voksne og 2 børn, smider mad ud for 10.000 kroner om året. Det svarer til 20 % af de samlede udgifter til mad.

 
 
 
540.000 tons spiseligt mad bliver hvert år smidt ud i Danmark. I December smider danske husholdninger mad ud for 1,53 milliarder kr. I December køber en gennemsnitlig dansk familie mad for ca. 4.600 kr., hvoraf der ryger mad i sraldespanden for ca. 900 kr.
 
 
 
Madspild i husstandene koster samfundet 4,4 milliarder kroner om året. I det tal indgår kun 75 % af danskernes samlede fødevareudgift, da fødevarer som fisk, sukkervarer, krydderier og øvrige ingredienser ikke er indregnet, og desuden er moms og afgifter ikke medregnet. 54 % af de danske husstande udnytter sjældent eller aldrig resterne fra aftensmaden. 
69 % af de danske husstande genanvender ikke resterne i frokosten dagen derpå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar